Pompa panas bakal janten tren pemanasan hareup

Kabinét Walanda ngumumkeun yén ti 2026, pompa panas hibrid (hybride warmtepomp) bakal janten standar pikeun pemanasan bumi.Ieu ngandung harti yén ti taun ieu, jalma-jalma kedah ngalih ka alternatif anu langkung sustainable nalika ngagentos sistem pemanasan sentral (cv-ketel).Salian pompa panas hibrid, éta ogé tiasa janten pompa panas sadaya-listrik, atanapi dihubungkeun ka jaringan pemanasan umum.

Ku netepkeun taun palaksanaan, Kabinet ngaharepkeun nyadiakeun informasi jelas ka suppliers, installers, boga wangunan jeung kulawarga."Sarat pikeun ngahontal pangwangunan sustainable pisan urgent sarta laju kudu gancangan," ceuk Menteri Perumahan Walanda de Jonge.Nanging, anjeunna nambihan yén "aya pengecualian pikeun bumi anu teu cocog".

Menteri Iklim sareng Énergi Jeten nyatakeun henteu ngan ukur pompa panas ngahémat gas, tapi ogé saé pikeun tagihan énergi sareng iklim.Dina sababaraha taun ka hareup, anjeunna ngarepkeun damel sareng pabrik sareng pamasang pikeun ngalatih langkung seueur teknisi sareng dilegakeun produksi pompa panas di Walanda.

Dina perjangjian koalisi fatwa urang, sawala ngeunaan pompa panas daun euweuh rohangan pikeun ragu, nyebutkeun aranjeunna nyadiakeun solusi pemanasan padumukan alus keur paling rumahtangga sarta yén pamakéan pompa panas antukna kudu jadi pakewuh.Ayeuna kahayang éta janten langkung spésifik, kalayan taun-taun palaksanaan khusus sareng ukuran anu aya hubunganana sareng pamaréntah.

Pamaréntah Walanda ngasubsidi pameseran pompa panas, sareng bakal nyayogikeun 150 juta euro pikeun ieu sareng kalebet 2030.

一,Réaksi Walanda

 1 Asosiasi nu boga imah Walanda

Asosiasi pamilik bumi Walanda VEH (Vereniging Eigen Huis) percaya yén rencana pikeun ngadamel pompa panas hibrida alternatif anu lestari ti 2026 ambisius, tapi ningali sababaraha kakurangan.

2 organisasi industri

Awak industri Techniek Nederland ngaharepkeun gaduh tanaga anu cekap pikeun masang pompa panas dina sababaraha taun ka hareup, sareng ayeuna waktos ngantosan aplikasi pikeun masang pompa panas parantos langkung ti sataun.

3 federasi asosiasi perumahan

Aedes, sindikat asosiasi perumahan, nyarioskeun ngeunaan pangembangan wilujeng sumping, ningali pompa panas hibrid salaku "léngkah panengah anu saé dina jalan pikeun pangwangunan sustainable".

 二,Patarosan ngeunaan Feasibility

Pikeun taun 2026 anu ditetepkeun ku pamaréntah pikeun ngahontal targét éta, asosiasi pamilik bumi VEH ningali éta penting, kalayan juru bicara nyatakeun apresiasi pikeun panggunaan pompa panas, ngingetkeun: "Ieu bakal janten ujian naha ambisi ieu tiasa dihontal. , upami dipasang leres., gas dipaké bakal greatly ngurangan ".

The Homeowners Association nyebutkeun yén pikeun jadi giat, tilu kaayaan dasar kudu patepung:

1) Kudu mampu ku masarakat;

 

2) Kudu aya parabot jeung tanaga nu cukup pikeun masang alat;

3) Pamilik bumi kedah tiasa nampi nasihat anu leres sateuacan mutuskeun pompa panas mana anu badé dipasang.

Asosiasi Pompa Panas Walanda nyatakeun aya lima jinis pompa panas anu béda-béda, sadayana nimba panas tina cai, hawa atanapi kombinasi dua, sareng pompa panas hibrida ogé ngagunakeun sababaraha gas alam salami bulan-bulan anu langkung tiis.

Jenis dimungkinkeun tina pompa panas hususna mangrupakeun pilihan cocog pikeun sabagéan ageung imah, sabab bisa dipasang gigireun boiler pemanasan sentral aya atawa anyar jeung relatif gampang dipasang.

Asosiasi pamilik bumi nyatakeun biaya masang sistem pompa panas hibrid antara € 4,500 sareng € 6,000, kalebet pamasangan, teu kalebet boiler pemanasan sentral."Ieu langkung mahal tibatan ngan ukur ngagentos boiler pemanasan sentral énggal sakitar 1,200 euro," saur juru carios.

Ayeuna, henteu sadayana bumi di Walanda cocog pikeun pompa panas.Juru bicara Asosiasi Pamilik Bumi nyarios: "Imah kedah diisolasi.Nalika pompa panas hibrid dipasang, rohangan, lantai sareng insulasi hateup, sareng sahenteuna glazing ganda diperyogikeun.Janten éta ogé nambihan biaya ngawangun bumi anu cocog. ”

Dina kalolobaan kasus, imah diwangun sanggeus 1995 di Walanda teu boga masalah masang sistem pompa panas hibrid.

三,subsidi pamaréntah

 

Dugi ka 2030, pamilik harta bakal nampi subsidi pamaréntah pikeun ngalih ka solusi anu lestari, sareng teu dipikanyaho upami peraturanna bakal dirévisi engké."Sanggeus éta, pamilik kedah sacara finansial tiasa ngalih.Sanaos jalma tiasa nganggo subsidi, aranjeunna kedah mayar bagian tina biaya sorangan, ”saur juru carios Asosiasi Pamilik Bumi.

Numutkeun grup industri téhnologi Techniek Nederland, hiji-katilu tina total biaya masang pompa panas reimbursed.Jumlah pastina hésé pin handap, nurutkeun grup.Diantara faktor séjén, éta gumantung kana ukuran pompa, nu gumantung kana kumaha ogé insulated imah.Juru bicara ngira-ngira yén tina kira-kira 8 juta rumah tangga di Walanda, 2 juta cocog pikeun sistem pompa panas hibrid.

Asosiasi perumahan Aedes nyarios yén éta parantos ngusahakeun ngawangun gedong langkung sustainable pikeun sababaraha waktos, tapi juru carios nyarios: "Ngawangun jaringan pikeun pemanasan butuh seueur waktos, naha éta ngagunakeun pompa panas hibrida henteu janten masalah.Hiji leyuran gede pikeun gas.Solusi anyar tiasa diudag nalika nganggo panas ku cara ieu.

(Inpormasi di luhur asalna tina OneNet Walanda, upami aya palanggaran, mangga ngahubungi pikeun ngahapus.)

 

Walanda geus mutuskeun pikeun ngagunakeun sistem pompa panas dina jumlah badag, sarta eta bisa ditempo yén sistem pompa panas bakal nempatan posisi penting dina mangsa nu bakal datang.Aya ogé seueur perusahaan di nagara urang anu parantos ngembangkeun produk sapertos kitu, sapertos pompa panas mesin gas tiis sareng unit cai panas anu dikembangkeun ku Lanyan High-tech (Tianjin) Gas Technology Co., Ltd. Panaliti sareng pamekaran téknologi anyar sareng produk geus ngahontal tingkat ngarah internasional dina widang téhnologi pompa panas gas.Pamakéan produk misalna greatly ngurangan polusi lingkungan, sarta dina waktos anu sareng nyadiakeun metoda leuwih merenah dina watesan konversi tiis jeung panas, nyadiakeun usum haneut jeung lingkungan usum panas tiis pikeun hirup jeung kantor.

 

Biaya pamasangan sering janten perhatian pamasangan, tapi unit luar tina sistem AC pompa panas mesin gas tiasa ditempatkeun dina hateup atanapi handapeun eaves dumasar kana kaayaan proyék, ku kituna biaya pangwangunan kamar mesin dikirangan. , jeung kauntungan ékonomi pisan atra.Dina waktos anu sami, kusabab umur jasa anu panjang tina sistem, interval pangropéa biasa sakitar 8,000 jam, sareng teu kedah napelkeun tanaga khusus pikeun ngajagaan nalika operasi, ku kituna tiasa ngahemat biaya manajemén operasi sareng pangropéa ( Blue Flame High-tech Unit pompa panas mesin gas sumber hawa pinuh dumasar-awan, sarta pamaké tungtung ngagunakeun ngawas PC Platform na APP mobile tiasa ngalengkepan kadali jauh sadaya unit), produk ngajalankeun reliably, sarta operasi sarta instalasi. waragad anu low.

Pompa panas gas tiasa janten tren mainstream di hareup.Ngan ku milih produk anu saé tiasa ngaoptimalkeun lingkungan sakurilingna.Biru seuneu tinggi-tech sumber hawa engine pompa panas Unit antukna bakal pilihan alus, boh dina watesan pagawean jeung ongkos.pilihan pangalusna.

 


waktos pos: Jul-04-2022